Opcions sobre passar els 100 metres sobre coure.

 

És un problema comú: ha de connectar un dispositiu final que estigui una mica massa lluny de la sala de telecomunicacions (TR) més pròxima. Si bé els estàndards de la indústria limiten la longitud d’un canal a 100 metres, la connexió del dispositiu pot requerir una longitud de canal de 150 metres o fins i tot 200.
Hi ha quatre maneres d’abordar aquest problema. Donem un cop d’ull a les opcions i els seus pros i contres

Un nou TR
La seva primera opció és configurar un nou TR en algun lloc més pròxim al dispositiu per a garantir un canal compatible amb els estàndards que es trobi dins del requisit de distància de 100 metres. Si bé aquesta pot ser la millor opció des de la perspectiva dels estàndards, generalment és l’enfocament més costós a causa de l’espai, l’energia, la refrigeració, l’equip i altres costos associats, i és pràcticament impossible de justificar per a un solo dispositiu. Si tria optar per aquesta opció, pot reduir els costos implementant un mini TR que compleixi amb els estàndards, com un gabinet muntat en la paret que alberga un petit interruptor i un panell de connexió i es col·loca sobre el sostre o en la paret.

Extensors
Un altre enfocament basat en estàndards és instal·lar un dispositiu extensor enmig de l’execució basada en coure, com un mini commutador Ethernet o un extensor Ethernet. Si bé és una opció bastant econòmica que li brinda més distància i li permet aprofitar el cable de coure existent, l’equip extensor requereix energia local, la qual cosa agrega una despesa addicional si l’energia encara no està disponible. Aquests dispositius també agreguen un punt remot de falla: si falla i no ha estat ben documentat, TU dedicarà temps i recursos a solucionar el problema.

Fibra
Una altra opció és connectar el dispositiu a través de fibra. Si bé un enllaç de fibra multimode optimitzat per a làser OM3 o OM4 connectarà el dispositiu fins a uns 550 metres per a un enllaç de 10 Gbps o uns 860 metres per a un enllaç de 1000 Mbps, haurà de considerar el cost de l’equip de transmissió de fibra (és a dir, transceptor). La fibra tampoc pot subministrar energia, per la qual cosa encara necessitarà alguna manera d’alimentar el dispositiu.
Si el dispositiu en qüestió no compta amb una entrada / sortida de fibra, necessitarà algun tipus de conversió de mitjans. Si bé els propis convertidors de mitjans PoE són bastant econòmics i permeten alimentar el dispositiu, encara existeix el problema de l’energia i la introducció d’un punt addicional de falla. Si el dispositiu inclou una entrada / sortida de fibra, una opció per a eliminar un punt de falla i la necessitat d’energia local és usar un cable híbrid de fibra de coure que inclogui fibra dúplex per a la transmissió de dades i conductors de coure per al lliurament d’energia. No obstant això, el dispositiu habilitat per a fibra no sols costarà més, sinó que també necessitarà aquest transceptor de fibra més costós per a la transmissió i una font d’energia capaç de lliurar energia de baix voltatge Classe 2 a través dels conductors de coure.

Cable d’abast estès
La seva quarta opció, i una que està guanyant popularitat, és adoptar un enfocament no estàndard amb cablejat de coure de longitud estesa disponible d’una varietat de proveïdors, per exemple, el cable GameChanger de Paige Datacom, que afirma tenir la capacitat de lliurar 1000 Mbps i PoE sobre 200 metres i la infraestructura Utility Grade (UTG) de Anixter, que especifiquen capacitat de 100 Mbps i 30 W de PoE fins a 150 metres. Aquest enfocament pot tenir molt de sentit quan sol necessita admetre alguns dispositius de baixa velocitat; molts dispositius com a càmeres de vigilància, llums PoE i dispositius d’automatització d’edificis només requereixen velocitats de 10 a 100 Mbps.
L’ús d’un cable d’abast estès és, amb molt, l’opció menys costosa, ja que no requereix espai addicional, equip o punts de falla; a més de tirar del cable més enllà dels 90 metres, essencialment no és diferent a instal·lar un enllaç permanent típic. No obstant això, si el dispositiu situat a més de 100 metres requereix un canal amb capacitat de 10 Gbps (pensi en un punt d’accés Wi-Fi avançat 802.11ac / ax), és possible que hagi de mirar més de prop les altres opcions.

Perspectiva
Encara que sempre es recomana prendre un curs d’acció basat en estàndards, reconeixem que existeix un desig i una necessitat en el mercat de superar el límit de 100 metres establert pels estàndards de la indústria. També sabem que molts de vostès optaran per fer-ho de manera rendible utilitzant el cablejat d’abast estès disponible.
Per a resumir les seves opcions, hem reunit una instantània dels pros i els contres.

No hay texto alternativo para esta imagen

En el nostre pròxim blog, analitzarem més de prop la relació de freqüència, velocitat, paràmetres de rendiment i aplicació pel que fa a la longitud del canal i el que es necessita per a arribar més enllà dels 100 metres.