,

La rellevància del poder de decisió del CIO en el dia d’avui

Si sou amants de les sèries, i de les sèries amb ambientació d’època, us recomanem “La Edad Dorada” que en la seva primera temporada en el capítol 7 hi ha un gran enrenou a Nova York amb l’arribada de la llum i la famosa frase de “Este es un momento histórico”, i no us fem mes spoilers.

La arribada d’aquest projecte es degut a un empresari  tossut aconsellat per els seus enginyers, estem parlant d’una sèrie ambientada entre 1870 i 1890, i després de més de 150 anys, ens continuem trobant al mateix lloc davant les evolucions tecnològiques.

Sobre la figura del CIO recau el Lideratge Digital de la nostra organització. Aquest lideratge ha d’evolucionar des de la visió tècnica tradicional i de gestió de la infraestructura d’operacions cap a una visió molt més estratègica i d’aportació de valor al negoci.

És fonamental que CEO i tot l’equip executiu adopti la mentalitat de l’empresari tossut que volia llum al Nova York de finals de segle XIX, atorgant al CIO el rol que li correspon com a Impulsor de Competitivitat de la organització.

Dins de l’ampli ventall de tasques estratègiques en les que CIO i CEO han de treballar alineats es troba la garantia de ciberseguretat, la importància de la protecció de les dades de les empreses i la continuïtat de negoci. El CIO té que donar un pas endavant i ser reconegut per tota la organització i sobretot per al Comitè de Direcció de les companyies.

Davant aquesta rellevància en el rol del CIO és inqüestionable el recolzament altament professional tant del seu equip intern com de veritables partners tecnològics especialistes. El treball en equip ajudarà a definir els eixos estratègics i l’execució de projectes tecnològics evolutius amb garanties d’èxit.

CEO, CFO, CMO i membres del Comitè de Direcció deixeu-vos aconsellar per el vostre CIO, i vosaltres CIO, deixeu que empreses com Ene Telecom us acompanyin en aquesta estratègia fonamental de creixement de negoci.