Els (veritables) guanyadors de la pandèmia

2020. Qui hagués imaginat que el nostre ritme de vida frenètic es veuria bruscament frenat degut a una pandèmia, i que ens obligaria estar confinats a casa, allunyats dels nostres amics i familiars? Malgrat tot, hi ha hagut persones que estaven treballant les 24h per garantir que estiguéssim comunicats amb els nostres éssers estimats, o perquè poguéssim treballar còmodament des de casa.

La premsa, televisió o la ràdio es van fer eco del èxit de les aplicacions com Zoom o Microsoft Teams, malgrat que no estaven exemptes de polèmica. Però ningú fins ara ha fet menció especial a la plataforma Rainbow. Aquesta aplicació de l’empresa francesa Alcatel-Lucent Entreprise, sense fer molt de soroll, va guanyar a prop de 200.000 usuaris durant la crisi sanitària. Tal com declarava el seu vicepresident executiu, Moussa Zaghdoud, Rainbow ha sigut, i és capaç d’oferir una plataforma d’ús simple, segur i que ofereix una màxima confidencialitat de les dades.

Un aspecte que la gran majoria d’usuaris desconeixen és que l’aplicació de l’empresa francesa és recipient de la norma ISO 27001. Aquest estàndard internacional assegura la confidencialitat, integritat i disponibilitat de la informació d’una organització i dels sistemes i aplicacions que tracten. A demés, les contínues millores que ha anat afegint Alcatel-Lucent Enterprise, com per exemple la possibilitat d’una videoconferència amb 120 persones, han fet créixer el número d’usuaris que aposten per Rainbow. Per això, l’aplicació francesa ja compte amb 2.000.000 d’usuaris en tot el món (30.000 empreses).

Durant el confinament, l’empresa francesa va oferir la seva plataforma durant 3 mesos de manera gratuïta en el marc de la iniciativa d’Open Solidarity de OVHcloud. Tant per la seva labor social, com per oferir un producte segur i amb millores contínues, es pot dir que els de Alcatel-Lucent Enterprise són els veritables guanyadors de la pandèmia (encara que la premsa no faci cap menció).