Ciberseguretat: La seguretat de la nova era.

L’informe Global Cyberattack Trends de 2019 de Sonicwall, ens deixa unes dades gens esperançadores pel que fa al nombre d’atacs digitals, que augmenten de forma significativa any rere any.

Tot i que cada vegada les empreses prenen una major consciència sobre la importància de prendre les mesures físiques, lògiques i administratives necessàries per a protegir els seus dispositius i les seves dades, encara en són moltes les que no consideren la ciberseguretat com una prioritat.

Per posar un parell d’exemples:

– 16,2 dies de mitjana és el temps que dura una aturada causada per un ransomware.

– Una de cada tres organitzacions ha experimentat fuites de dades derivades de dispositius mòbils.

Dades que posen de manifest la importància d’estar ben preparats davant d’un ciberatac.

Tots els fabricants de firewalls i sistemes de protecció admeten la impossibilitat de blindar els sistemes dels diferents atacs. L’estratègia es basa doncs, en la rapidesa en la detecció i eliminació de l’atac, així com immediata restauració del sistema. Com a principals eines trobem les còpies de seguretat (no infectades!) i els equips de ràpida detecció.

Des d’enetelecom aportem solucions mitjançant Sonicwall, els firewalls d’última generació que aporten la seguretat, el control i la visibilitat de xarxa que totes les empreses necessiten per a poder innovar i créixer de forma ràpida i segura.

Per a més informació, presentació de l’Informe Tecnològic de Ciberseguretat a Catalunya. 6 de febrer de 2020.