La ciberseguretat durant la pandèmia

Sembla un tema recurrent, però el Covid-19 ha afectat a tots els elements de les vides de les persones. Ara que sembla que els rebrots tornen a la majoria dels llocs del país, s’ha de recalcar un factor que les empreses estan passant per alt, i és de vital importància. Amb el risc d’un possible confinament en els pròxims mesos, les empreses han de tancar fileres abans dels possibles ciberatacs.

Si la ciberseguretat ja era molt important abans de que pandèmia afectés el món, actualment ha agafat encara més rellevància. Això és degut a que els atacs informàtics han crescut exponencialment en els últims mesos. Això es pot expressar en números. En el primer trimestre del any, els ciberatacs en Europa van augmentar un 125% en Europa, i un 40% a nivell mundial.

És cert que la inversió en ciberseguretat ha augmentat, però encara feina per fer. En el 2017 les empreses de tot el món es van gastar 37.000 milions de dòlars en total, xifra que es veuria augmentada fins els 42.000 milions de dòlars aquest any segons les previsions. És molt important que les empreses tinguin present del risc que pot suposar un ciberatac, i la rellevància que poden tenir les solucions de ciberseguretat davant un hipotètic atac.

Està clar que el Covid-19 ha suposat un repte per les empreses. La implementació accelerada del teletreball també ha provocat que les organitzacions hagin d’augmentar la seva inversió en ciberseguretat si es volen estalviar un disgust majúscul. Davant un possible confinament en els pròxims mesos, es vital que les empreses inverteixin en ciberseguretat. No tan sols s’ha de fer per defensar-se en el curt termini, sinó també per estar protegit de cara al futur, on els ciberatacs augmentaran segons les previsions.