Càmeres per a millorar la seguretat

Compartim amb vosaltres la instal·lació de càmeres que hem dut a terme a Girona. Text extret de https://web.girona.cat/

L’Ajuntament de Girona ha iniciat les actuacions previstes al programa per a la gestió i la implantació d’un sistema de videovigilància a la ciutat i instal·larà, en les properes setmanes, un total de nou càmeres lectores de matrícules en diversos espais de la via pública. Aquests punts de control se sumaran als dos que ja hi havia a la plaça de la Vila de Perpinyà i a la rotonda del Mas Gri, i suposaran l’existència d’un total d’onze sistemes de vigilància. L’eina també permetrà el control d’accés d’entrada i sortida de vehicles a la ciutat, una de les necessitats en l’àmbit policial que ha posat de manifest la mesura de confinament per evitar el contagi del COVID-19.

Les càmeres compten amb un sistema de lectura de plaques i permeten la gestió d’alertes vinculades a la identificació dels vehicles. El programari que utilitzen de reconeixement automàtic de matrícules (ANPR), basat en el mètode del reconeixement òptic de caràcters (OCR), facilita possibilitats d’anàlisi avançada de mobilitat en vehicles.

L’objectiu del projecte és millorar la mobilitat a la ciutat i, alhora, incrementar la seguretat als barris. Tot plegat, a través d’una eina que possibilita la investigació de robatoris de vehicles però que s’espera que actuï com a mesura eminentment dissuasiva. “Per al nostre govern la seguretat sempre ha estat una de les nostres prioritats. Amb les càmeres que ara instal·larem procurarem evitar episodis de robatoris en habitatges i disposarem de les eines necessàries per investigar possibles fets delictius”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.